Pakiet nr 1: jaja kurze klasy M (od 53g do 63g) w ilości 25004 szt.
1. Termin przydatności do spożycia jaj nie może być krótszy niż 10 dni licząc od daty dostawy.
2. Opakowania i jaja nie mogą być uszkodzone.
3. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania Zamawiającemu wraz z dostawą przedmiotu umowy oryginału faktury, dowodu dostawy i wszystkich wymaganych przepisami prawa zaświadczeń.
4. Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie, wysłane e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób, w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania.
5. Dostawy odbywać się będą nie częściej niż 1 raz w tygodniu.
Pakiet nr 2: przetwory mleczne
LP
|
ASORTYMENT
|
JM
|
ILOŚĆ
|
1
|
Jogurt naturalny, bez dodatku cukru,180g
|
szt
|
3168
|
2
|
Mleko w płynie 3,2%, karton 1litr UHT
|
szt
|
208
|
3
|
Serek waniliowy homogenizowany 140 -150g
|
szt
|
208
|
4
|
Twaróg chudy, krajanka, opak. max. 1kg
|
kg
|
646
|
1. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania Zamawiającemu wraz z dostawą przedmiotu umowy oryginału faktury, dowodu dostawy i wszystkich wymaganych przepisami prawa zaświadczeń.
2. Minimalny termin przydatności do spożycia wynosi 10 dni od daty dostawy.
3. Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie, wysłane e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób, w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania.
4. Dostawy odbywać się będą nie częściej niż 1 raz w tygodniu.
5. Opakowania produktów nie mogą być uszkodzone w taki sposób, że mogą wpłynąć na jakość danego asortymentu czy przydatność do spożycia.
Pakiet nr 3: pieczywo
LP
|
ASORTYMENT
|
JM
|
ILOŚĆ
|
1
|
Chleb pszenny, żytni, razowy, mieszany
|
kg
|
1095
|
2
|
Bułki pszenno-żytnie, żytnie, razowe, grahamki
|
kg
|
150
|
Chleb i bułki, bez względu na gramaturę, powinny być jednodniowe lub dwudniowe, bez oznak zanieczyszczeń mikrobiologicznych typu pleśń widocznych na zewnątrz i wewnątrz pieczywa, nie mogą być dostarczone w workach foliowych nieperforowanych, niedopuszczalne są oznaki zaparzenia pieczywa, niedopuszczalne jest pieczywo spalone. Zamawiający dopuszcza chleb i bułki pszenno-żytnie, żytnie, razowe, grahamki, itp. Wykluczone są bułki słodkie i maślane.
Dostarczane pieczywo i bułki muszą być miękkie. Wykluczone jest pieczywo czerstwe twarde.
1. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania Zamawiającemu wraz z dostawą przedmiotu umowy oryginału faktury, dowodu dostawy i wszystkich wymaganych przepisami prawa zaświadczeń.
2. Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie, wysłane e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób, w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania.
3. Dostawy odbywać się będą nie częściej niż 3 razy w tygodniu.
Dotyczy wszystkich pakietów:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.
2. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt.
3. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00.
4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert równoważnych.
5. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
6. W przypadku, gdy Wykonawca zamierza zrealizować przedmiot zamówienia z udziałem podwykonawców, Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania firm tych podwykonawców. W przypadku nie wpisania nazw podwykonawców i części zamówienia, Zamawiający uzna, że Wykonawca zrealizuje zamówienie samodzielnie.
7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na 1 lub więcej pakietów.
8. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień na dodatkowe dostawy w rozumieniu przepisu art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp.
9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy na pakiet nr 2 i 3 wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu w cenie jak w umowie.
|