Zamówienia publiczne

Tytuł zamówienia
Dostawy w roku 2017 owoców egzotycznych, jabłek, warzyw i warzyw okopowych  
Rodzaj ogłoszenia
Ogłoszenie o zamówieniu  
Tryb zamówienia
przetarg nieograniczony  
Województwo
ŚLĄSKIE  
Powiat
Chorzów  
Ulica
inne Promenada gen. Jerzego Ziętka  
Numer budynku
7  
Data publikacji od
2016-12-28  
Data publikacji do
2017-06-30  
Termin składania ofert
2017-01-05 10:00  

Pakiet nr 1: owoce egzotyczne

Awokado              I-XII    szt        52

Banany                 I-XII    kg        5675

Brzoskwinie          VII-X   kg        1530

Grapefruity                       I-XII    kg        183

Kiwi                      I-XII    szt        6945

Mandarynki          I-IV, XI-XII     kg        216

Melon                   I-XII    kg        540

Papaja                   I-XII    szt        52

Pomarańcze          I-XII    kg        1330

Winogrona                        I-XII    kg        256

Wszystkie owoce powinny być świeże i czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, bez oznak wysuszenia, nie zaparzone, posiadać charakterystyczny kształt, barwę i zapach
adekwatne do odmiany.

Banany nie mogą być niedojrzałe czyli zielone ani zbyt dojrzałe tzn. z ciemnymi plamami na powierzchni owocu.

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.

Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp. W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu  lub miękką oparzeliną, o obcym smaku i zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.

 

Pakiet nr 2: jabłka

 

Jabłka I-XII   w ilości:             kg        9800               

Jabłka różne odmiany deserowe, powinny byćjędrne, dobrej jakości i prawidłowo wykształcone,  czyste, o wielkości obwodu minimum 18 - 20 cm.

Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu.

Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp.                    W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane.

Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte
z rozpadem miękiszu  lub miękką oparzeliną, o obcym zapachu, plamistość, zbyt małe owoce.                

Pakiet nr 3:          warzywa i warzywa okopowe

Buraki czerwone               I-XII                kg        15015

Cebula                               I-XII                kg        628

Czosnek                            I-XII                szt        963

Cykoria sałatowa

opak. 0,5 kg,                     I-IV                 szt.       502

Kalarepa    I-IV                                         szt        1590

Kiełki roślinne(wg. dostępności: brokuł,

lucerna,fasola mung, słonecznik,

soczewica, mieszanka

opak. 500 g.                      I-XII                opak.   104

Kukurydza kolby              VII-IX                         szt.       520

Marchew                           I-XII                kg        18782

Ogórki zielone                  I-VI                 kg        646

Ogórki zielone                  VII-XII                        kg        187

Papryka czerwona            I-VII                kg        688

Papryka czerwona            VIII-XII           kg        482

Pomidory              I-VI, XI-XII                 kg        909

Pomidory                          VII-X              kg        781

Por                                   I-V                   szt        553

Roszponka            opak. 100 g    I-XII                szt        365

Rukola opak. 100 g                      I-XII                szt        365

Sałata zielona                    I-IV                 szt        1840

Seler naciowy                   I-V                   szt        693

Ziemniaki                          I-XII                kg        1125

 

Wymagania jakościowe dla warzyw:

Marchew: korzenie jędrne, całe, niepopękane ,  jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, dopuszcza się rozwidlenie korzenia. 

 
 
 

Buraki czerwone: całe, zdrowe, nie włókniste, średnica korzeni od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone.

Cebula: Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej,                            z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte.

 

Pomidory czerwone: całe, min. 4 cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, czyste, o świeżym wyglądzie, jędrne tj. odporne na zwykły nacisk palców, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, wolne od szkodników czy uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zanieczyszczeń. Niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami czy niską temperaturą.

Ogórki: całe, min. 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia czy zepsucia, bez objawów chorobowych, jędrne, o typowym dla odmiany kształcie i barwie. Niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia. Ogórki wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.

Ziemniaki: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, wielkość bulw okrągłych  i okrągło – owalnych poprzecznie min. 40 mm, minimalna średnica bulw podłużnych – poprzecznie 40mm a podłużnie 1,45 x większa od poprzecznej.

Czosnek: pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne  i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g).Główki nie mogą być wyschnięte, zbutwiałe, porośnięte pleśnią.

Kalarepa:cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała,  liście obcię­te, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średni­ca poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ). 

Papryka czerwona – cała, zdrowa, jędrna, dojrzała,  bez wad skórki,  bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,   o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych, z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.

Sałatasałatycałe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści,  
oświeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników,  wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów.  Sałaty głowiaste, waga główki min. 200 g.  

 Por- cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,  bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, waga średnio 0,2 – 0,4 kg.

Seler naciowycały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony,
o regularnym kształcie,o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, bez pustych przestrzeni, odrostów korzeniowych, pędów kwiatostanowych, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, wolny od śladów chorób na liściach i ogonkach liściowych, ogonki liściowe niepołamane, nie powinny być zgniecione, popękane. .
Kolby kukurydzy cukrowej – świeże ,  kolby jasnokremowe lub jasnożółte, o zbitych, ciasno przylegających ziarnach. Przy naciskaniu ich powinno się wyczuwać, że są miękkie.     

Kiełki roślinne – opakowania 250 g.                                                                                                             

Rukola i roszponka: opakowania 100g.

Dotyczy wszystkich pakietów:

1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet  w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia.

2. Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie, wysłane e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób,  w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania.

3. Dostawy odbywać się będą nie częściej niż 2 razy w tygodniu.

Załączniki

  ogłoszenie o zamówieniu BZP.doc 101,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  siwz.doc 119 KB (doc) szczegóły pobierz
  formularz ofertowy.doc 92 KB (doc) szczegóły pobierz
  oswiadczenie-warunki-udzialu.docx 24,22 KB (doc) szczegóły pobierz
  oswiadczenie-podsta...luczenia.docx 27,08 KB (doc) szczegóły pobierz
  wzór umowy.doc 45,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  pytanie Wykonawcy z...iającego.pdf 349 KB (pdf) szczegóły pobierz
  ZMIANA ogłoszenia ...mówieniu.doc 29,5 KB (doc) szczegóły pobierz
  MODYFIKACJA siwz.pdf 364,96 KB (pdf) szczegóły pobierz
  informacja z otwarcia ofert.pdf 640,96 KB (pdf) szczegóły pobierz
  rozstrzygnięcie.pdf 1,14 MB (pdf) szczegóły pobierz
  Ogłoszenie o udzie...mówienia.doc 63 KB (doc) szczegóły pobierz